Rente

“O jullie die geloven, vreest Allah en geeft op wat er rest van (de door jullie gevraagde) rente, indien jullie gelovigen zijn.”
(Soerat al-Baqarah: 278)

Vraag: Kan ik rente afdragen aan Stichting RizQ?

Assalamu alaikum warahmatullahi wabarakatuh,

beste gewaardeerde donateurs van Stichting RizQ,

Allereerst willen wij benadrukken dat het bewust verkrijgen van rente een zaak is die we moeten vermijden, ook met de intentie dit af te staan. Het ontvangen van rente moet je waar mogelijk altijd vermijden. Mocht je onverhoopt toch rente ontvangen, dan moet je daar afstand van nemen en mag je het niet consumeren of besteden.
Je kan je rente afstaan aan Stichting Rizq. Stichting RizQ besteedt deze gelden aan o.a. noodprojecten en algemene nut projecten.

Het is voor rente niet mogelijk om te doneren via de donatielink/formulier. Je kunt het bedrag overmaken naar:
T.N.V. Stichting RizQ
IBAN: NL66BUNQ2208461509
BIC: BUNQNL2A
O.V.V. Onder vermelding van rente *vermelden van de omschrijving is verplicht.

Wij vragen Allah subhanahu wa ta’ala om ons allen te vergeven en ons te leiden naar het rechte pad. Ameen.

Met vriendelijke groet,

Stichting RizQ