Over ons

Het ontstaan van Stichting RizQ

Stichting RizQ is in 2015 als een kleine organisatie gestart. De stichting is destijds opgezet door een jonge dame van toen 20 jaar oud.
Zij werd diepgeraakt door alle leed die steeds meer zichtbaar werd in de wereld om haar heen. Door het onrecht dat zij heeft ervaren jegens de Nederlandse moslims vergrootte haar wanhoop en verdriet. Daarom wilde zij niet meer passief zijn, maar actief worden en probeerde zichzelf te herpakken. Zij wilde haar verdriet en gevoel van wanhoop veranderen in iets betekenisvoller en wat van meerwaarde zou zijn. 
Zij wendde zich tot haar Schepper en vond de rust die zij verlangde bij Hem. Deze jonge dame beloofde zichzelf om te streven naar perfectie in het opvolgen van de regels van Hem en Zijn Boodschapper, trots te zijn op haar moslim identiteit die Hij haar heeft geschonken en haar best te doen om een juist voorbeeld te zijn in het bereiken van vrede, liefde, saamhorigheid en te steunen en verbinden daar waar nodig is binnen de gemeenschap.

De jonge dame wilde wereldwijd mensen bereiken die slachtoffer zijn geworden van onrecht en armoede, een bijdrage leveren aan het bieden van vrije toegang tot educatie (zowel religieus als overige basisonderwijs) en haar steentje bij te dragen op nog veel meer mogelijke manieren. 

Vandaag de dag is de organisatie gegroeid met dank aan Allah op de eerste plaats en vervolgens alle donateurs, vrijwilligers en eenieder die een bijdrage levert op zijn/haar manier.  

Waar staan we nu?

In januari 2015 is het ontstaan van Stichting RizQ tot stand gekomen. Dat wat begonnen is als een droom, heeft inmiddels al jaren haar vruchten afgeworpen.

Wij voeren jaarlijks ruim 70 projecten uit in verschillende landen. Dit wordt uitgevoerd met passie en liefde voor het einddoel. De stichting kent drie bestuursleden, dertien vaste vrijwilligers en ruim 40.000 volgers op sociale media. Jaarlijks groeien we op het gebied van kwaliteit en professionalisering.

Onze visie

Stichting RizQ gelooft erin dat iedereen zijn of haar steentje bij kan dragen op zijn of haar manier. Onze visie is mensen helpen om in hun basisbehoeften te voorzien, om leefomstandigheden te verbeteren en om behoeftigen zelfredzaam te maken.

Onze missie

Stichting RizQ heeft als missie om toegang te bieden tot de basisbehoeften voor iedereen. Denk hierbij aan schoon (drink)water, voedsel, gezondheidshulp, kleding, onderdak, veiligheid, (islamitisch)onderwijs, etc. 

Wie zijn wij?

Stichting RizQ is een non-profitorganisatie die bestaat uit jonge vrijwilligers die naast hun dagelijkse verantwoordelijkheden hun steentje bijdragen aan de gemeenschap. Samen dragen wij met liefde en passie de verantwoordelijkheid voor het opzetten en uitvoeren van diverse projecten voor verschillende doelgroepen. 

Ontmoet het team achter de schermen!

Stichting RizQ is thans actief in verschillende landen. In elk land waar we actief zijn staan we veelvuldig in contact met onze lokale en betrouwbare veldcoördinatoren. We bespreken de vormgeving, eventuele updates en evalueren ten slotte het project in zijn geheel. 

Zo hebben wij bijvoorbeeld in Marokko Karim Boulidam als spin in het web! Samen met zijn team zet hij zich volledig in om de projecten uit te voeren zoals beoogd. Elke uitdaging nemen zij met beide handen aan en nemen hierin hun verantwoordelijkheid als betrouwbare partner. 

Naast de veldwerkzaamheden zijn er evenwel werkzaamheden die achter de schermen uitgevoerd worden om de organisatie in goede banen te leiden. Deze verantwoordelijkheid wordt gedragen door onze ijverige vrijwilligers in Nederland.

De bovengenoemde leden zijn onmisbaar voor Stichting RizQ en voeren in samenwerking met de andere vrijwilligers van ons team de taken uit. Voor meer informatie over onze organisatie, verwijzen we je graag naar ons beleidsplan.